İzlebizle.net

11 Ocak 2011 Salı

13.Savaşçı / The 13th Warrior (1999) Türkçe Dublaj



Yapım Yılı:1999
Gösterim Tarihi:10 Aralık 1999
Süre:102dk
Yönetmen:John McTiernan
Senarist:William Wisher Jr. Warren Lewis
Roman: Michael Crichton
Müzik :Jerry Goldsmith
Yapımcı : Michael Crichton,Ned Dowd ,John McTiernan
Görüntü Yönetmeni: Peter Menzies Jr

Oyuncular
Antonio Banderas,Ahmed Ibn Fahdlan,Vladimir Kulich,uliwyf/1. Savaşçı Dennis Storhøi,Herger the Joyous ,Daniel Southern,Edgtho, Sessiz,Neil Maffin,Roneth, Ömer Şerif

Filmin Konusu & Özeti
Hollywood'un en fazla başvurduğu yazarlardan biri olan Michael Crichton'un Eaters Of The Dead isimli romanından beyazperdeye uyarlanmış film Ahmed Ibn Fahdlan isimli savaşçının hikayesini anlatıyor. Bir aşk macerası yüzünden bulunduğu Bağdat'dan sürülen ve Vikinglere elçi olarak gönderilen Ibn Fahdlan yolculuğu sırasında bir grup savaşçı ile karşılaşır.

Bu sırada bir kuzeyden İskandinavya'dan gelen bir haberci tarafından bir yardım mesajı getirilir. Tanımlanamayan bir dehşet bölgelerini tehdit altında tutmaktadır. Önlerine çıkan herşeyi yok eden bu şeyin aynı zamanda insanları yediği de söylenmektedir. Ne yapacaklarını bilemeyen bu savaçılar bir falcıya danışırlar. Falcı onikisi kuzeyli ve biri kuzeyli olmamak üzere onüç savaşçının bu dehşet saçan tehlikeye karşı savaşması gerektğini söyler. Vikingli savaşçılar Ibn Fahdlan'ı bu yaratığa karşı savaşmak için birlikte gelmesi yolunda zorlarlar.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder